Kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Valkeakoskella. Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tradenomi, kristitty, lentopallovalmentaja ja äiti.

 Perhe, suku, kansa. 
Turva ja jatkuvuus. 
Metsä, rauha ja hiljaisuus. 
Nämä ovat lähellä sydäntäni.

Muistan, kun lapsena haimme mustikat lähimetsästä. Metsän ja varvikon tuoksu täytti ilman, aurinko lämmitti ja eväät maistuivat hyvältä. Vaivan palkaksi saimme myöhemmin äidin tekemää uunituoretta mustikkapiirakkaa. Suomalaisena luontosuhteeni on aivan erityinen. Meillä on maailman puhtaimmat vedet, maat ja ilma. Meillä on maailman turvallisin lähimetsä.

Kun mietimme tästä 100 vuotta eteenpäin, mitä meillä on? Millaisessa maassa haluat itse elää?  Millaisessa maassa sinun lapsesi ja lapsenlapsesi, tulevat suomalaiset elävät?  Suomen pitää pysyä edelleen turvallisena ja puhtaana sekä vapaana demokratiana. Ilman järjestelmällistä ja määrätietoista työtä Suomi voi muuttua suuntaan, josta emme pidä. Sellaisesta kehityksestä näkyy esimerkkejä maailmalla. Emme ole emmekä halua olla Impivaara, joka on täysin irrallaan muusta maailmasta. Emme halua myöskään, että tänne leviää maailmalta asioita, jotka muuttavat tätä maata peruuttamattomasti huonompaan suuntaan.

Haluan, että myös tulevaisuudessa lapset voivat turvallisesti leikkiä lähimetsissä ja kerätä mustikoita jokamiehenoikeudella. Oma kieli, oma kulttuuri sekä oma uskonto luovat turvaa ja yhtenäisyyttä. Ne luovat toimivaa demokratiaa. Ne toimivat liimana eri ihmisten ja sukupolvien välillä. Minulle toimiva demokratia on vapautta päättää omista asioista, sitä, että kaikkia kuunnellaan. Vapautta päättää omista, yhteisistä varoistamme ja vapautta rakentaa itse lainsäädännöllä tätä maata.

Haluan, että EU hajoaa pienimmän haitan periaatteella.  En koskaan päässyt äänestämään EU-jäsenyydestä. Olen kuitenkin joutunut kärsimään monista EU:n mukanaan tuomista haitoista. Pelkään, että EU muuttaa käytännössä suomalaisen suhteen luontoon, arkeen, vapauteen ja demokratiaan. 

Mitä liittovaltiokehitys tuo Suomelle mukanaan?  Demokratia siirtyy kauemmas. Yhteisten asioiden hoidosta tulee näkymättömämpää. Ei läpinäkyvää, vaan näkymättömämpää. Joku muu päättää rahoistamme. Joku muu päättää Suomen vesien, metsien ja luonnonvarojen käytöstä. Suomi on Unionin maista yksi puhtaimmista ja vehreimmistä. Nämä ovat asioita, joita on Keski-Euroopan suurkaupungista lähes mahdotonta havaita tai ymmärtää.

Koronakriisin seurauksena Suomesta on tullut ja tulee edelleen entistä isompi nettomaksaja Euroopan Unionissa. Minusta se on väärin. Meillä olisi itselläkin omille rahoille käyttöä.  Hulluinta kaikessa on se, että Suomi ottaa velkaa, jotta voi syytää rahaa Unionin määräämiin kohteisiin.
EU on monella tavalla uhka meidän itsenäisyydelle ja hyvinvoinnille. Näyttää siltä, että Suomi joutuu rahoittamaan EU:n utopioita entistä enemmän. Se kehitys täytyy pysäyttää. Haluan, että Suomi pitää omat rahat omissa käsissä. Ja rakentaa itse edelleen maailman turvallisinta ja vapainta demokratiaa.

Haluan, että tulevat suomalaiset voivat ylpeydellä sanoa olevansa suomalaisia. Katsoa ympärillensä ja nähdä sen yhteenkuuluvuuden, sisun ja tahdonvoiman, mikä meidän pienessä kansassamme kytee syvällä.

Haluan rakentaa tätä maata omalla vahtivuorollani niin, että siitä tulee parempi kuin se oli silloin kun minä synnyin.

Aion taistella tämän valtion puolesta. Aion taistella tämän kansan, tämän kielen, tämän kulttuurin puolesta. Suomalaisuudesta en luovu, enkä aio luopua mistään, mikä meistä suomalaisia tekee. Toivon sinunkin ymmärtävän, että Suomi tarvitsee tässä maailmassa puolestapuhujia. Suomea puolustavat vain suomalaiset. Historian melskeissä moni kansa on kadonnut, mutta suomalaiset ovat osanneet säilyä. Meidän täytyy tehdä töitä sen eteen, että säilymme jatkossakin. 

Rakastan tätä maata. Sen luontoa, sen lippua, sen kansaa.

 

YHTEYSTIEDOT

Auri Saarelainen
auri@aurisaarelainen.fi

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram